Tisk

Salát se sýrem s bílou plísní na povrchu

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2018-02-02-0366
Zařazení dle legislativyLahůdkářské výrobky - Saláty - se surovinami převážně živočišného původu (maso, uzeniny, ryby, sýry, apod.)
Zadavatel normy
Společnost Sekce lahůdek Potravinářské komory České republiky
Počernická 96/272
108 03 Praha 10
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky
  • sýr Hermelín min. 22% nebo jiný typ sýra s bílou plísní na povrchu min. 22 %
  • salám podle ČCN Salám pro lahůdkářské výrobky nejméně 15%
  • majonéza podle ČCN Salátová majonéza pro lahůdkářské výrobky
  • cibule
Přípustné složky
  • hořčice podle ČCN Hořčice plnotučná pro lahůdkářské výrobky;
  • aroma;
  •  tavený sýr;
  • vejce vařené;
  •  cukr;
  •  regulátor kyselosti: kyselina askorbová, kyselina citronová
  •   mletý pepř černý nebo bílý;
  •  konzervační látky pouze pro výrobky s prodlouženou trvanlivostí – dle platné legislativy.
Nepřípustné složky
  • barviva;
  •  sladidla s výjimkou cukru;
  • ve výrobcích s dobou použitelnosti do 5 dnů od dne výroby nesmí být použity kyseliny sorbová, benzoová ani jejich soli
Technologický postup

Není specifikován.

Senzorické požadavky
Vzhled

– vzhled: viditelné kusy Hermelínu nebo jiného  typu sýra s bílou plísní na povrchu, salám ve tvaru tenkých nudliček s nejdelší hranou nepřesahující 20mm (přípustný obsah části poškozených mícháním do 20%), salát dobře rozmíchaný, spojený majonézou;
– barva: jednotlivé částice pod vrstvou majonézy mají přirozenou barvu charakteristickou pro použité suroviny.

Vůně a chuť

chuť a vůně: sýrovo-majonézová, vyrovnaná, charakteristická po použitých surovinách

Konzistence

všechny částice salátu přiměřeně měkké, spojené majonézou

Nadstandardní parametry

Kvalita použitých surovin, kvalita zpracování (nepřítomnost větších nerozkrájených částic, konzistence), bez barviv, bez přidaných sladidel s výjimkou cukru

Rozhodčí metody

Nejsou požadovány.

Uživatel
Vytvořeno02.02.2018 13:12:25
VytvořilDana Gabrovská
Změněno02.02.2018 13:12:25
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Výrobky v této normě

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g