Tisk

Pomazánka se sýrem s bílou plísní na povrchu

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2018-12-05-0404
Zařazení dle legislativyLahůdkářské výrobky - Pomazánky, krémy - tvarohové a sýrové
Zadavatel normy
Společnost Sekce lahůdek Potravinářské komory České republiky
Počernická 96/272
108 03 Praha 10
Česká republika
Navrhovatel normy
Požadavky na složení
Povinné složky
  • sýr Hermelín nebo sýr s bílou plísní na povrchu podle  ČCN  min. 20 % ;
  • tavený sýr druhově nepojmenovaný podle ČCN;
  • salám pro lahůdkářské výrobky dle ČCN;
  • majonéza salátová pro lahůdkářské výrobky dle ČCN.
Přípustné složky
  • cibule marinovaná (kvasný ocet lihový, cibule);
  • cukr;
  • koření;
  • vejce;
  • jedlá sůl;
  • látky upravující konzistenci;
  • konzervační látky pouze pro výrobky s prodlouženou trvanlivostí – dle platné legislativy.
Nepřípustné složky
  • glutamát;
  • barviva a látky s barvicím účinkem;
  • aromata;
  • sladidla;
  • náhražky tavených sýrů;
  • ztužený tuk.
Technologický postup

Hermelín nebo sýr s bílou plísní na povrchu se rozmělní v mlýnku s majonézou. Salám se nakrájí na nudličky. Poté se spojí zbylé suroviny v míchacím zařízení, včetně marinované cibule, která je krájená na kostičky. Dále proběhne plnění do obalů a značení.

Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: po použitých surovinách s identifikovatelnými kousky Hermelínu nebo sýru s bílou plísní na povrchu a salámu.
Barva: po použitých surovinách,světle krémová s viditelnými kousky salámu a Hermelínu nebo sýru s bílou plísní na povrchu.

Vůně a chuť

Vůně: příjemná,po použitých surovinách.

Chuť: příjemná,po použitých surovinách,typická pro Hermelín nebo sýr s bílou plísní na povrchu,bez cizích chutí.

Konzistence

Lehce roztíratelná pomazánka, vymíchaná bez hrudek.

Nadstandardní parametry

Bez přídavku glutamanů, bez přídavku barviv a látek s barvicím účinkem, aromat a sladidel, bez ztužených tuků. Obsah sušiny do

Rozhodčí metody

V případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky.

Uživatel
Vytvořeno05.02.2019 08:50:15
VytvořilDana Gabrovská
Změněno05.02.2019 08:50:15
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Výrobky v této normě