Pomazánka se sýrem s bílou plísní na povrchu
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2018-12-05-0404 |
Zařazení dle legislativy | Lahůdkářské výrobky - Pomazánky, krémy - tvarohové a sýrové |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce lahůdek Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 Česká republika |
Navrhovatel normy | |
Společnost | ATLANTIK PRODUKT Třešňák s.r.o. Libušská 395/229 14200 Praha 4 - Libuš Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky |
|
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky |
|
Technologický postup | Hermelín nebo sýr s bílou plísní na povrchu se rozmělní v mlýnku s majonézou. Salám se nakrájí na nudličky. Poté se spojí zbylé suroviny v míchacím zařízení, včetně marinované cibule, která je krájená na kostičky. Dále proběhne plnění do obalů a značení. |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled: po použitých surovinách s identifikovatelnými kousky Hermelínu nebo sýru s bílou plísní na povrchu a salámu. |
Vůně a chuť | Vůně: příjemná,po použitých surovinách. Chuť: příjemná,po použitých surovinách,typická pro Hermelín nebo sýr s bílou plísní na povrchu,bez cizích chutí. |
Konzistence | Lehce roztíratelná pomazánka, vymíchaná bez hrudek. |
Nadstandardní parametry | Bez přídavku glutamanů, bez přídavku barviv a látek s barvicím účinkem, aromat a sladidel, bez ztužených tuků. Obsah sušiny do |
Rozhodčí metody | V případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 05.02.2019 08:50:15 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 05.02.2019 08:50:15 |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |