Tisk

Halušky vařené

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2019-06-03-0436
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich
Zadavatel normy
Společnost Beskyd Fryčovice, a.s.
Fryčovice 606
739 45 Fryčovice
Česká republika
Navrhovatel normy
Požadavky na složení
Povinné složky

Brambory vařené

Pšeničná mouka

vaječná melanž

Pitná voda

Sůl

Přípustné složky

Mléčnan sodný, který je součástí vaječné melanže

Nepřípustné složky

Veškeré látky nespecifikované v povinných a přípustných složkách

Technologický postup

Vařené brambory se namelou a vloží do díže hnětače.

K bramborům se postupně přidá sůl, vaječná melanž a mouka, zpracuje se těsto.

Halušky se tvarují, uvaří, vychladí, vakuově zabalí a dochladí.

Senzorické požadavky
Vzhled

Čerstvý, oválný tvar bez cizích příměsí a nečistot

Barva: nažloutlá dle použitých surovin

Vůně a chuť

charakteristická dle použitých surovin, bez cizích chutí a vůní

Konzistence

měkké, ne rozvařené

Nadstandardní parametry

Halušky jsou z vyrobeny z následujících odrůd brambor: Milva; Belana Marabel; Antonie; Laura; Finka; Bernina;
maximální obsah soli je 0,2 %.

Rozhodčí metody

nejsou požadovány, v případě sporu  bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky

Uživatel
Vytvořeno03.06.2019 11:40:25
VytvořilHana Šubertová
Změněno03.06.2019 11:40:25
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Výrobky v této normě