Halušky vařené
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2019-06-03-0436 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich |
Zadavatel normy | |
Společnost | Beskyd Fryčovice, a.s. Fryčovice 606 739 45 Fryčovice Česká republika |
Navrhovatel normy | |
Společnost | Beskyd Fryčovice, a.s. Fryčovice 606 739 45 Fryčovice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | Brambory vařené Pšeničná mouka vaječná melanž Pitná voda Sůl |
Přípustné složky | Mléčnan sodný, který je součástí vaječné melanže |
Nepřípustné složky | Veškeré látky nespecifikované v povinných a přípustných složkách |
Technologický postup | Vařené brambory se namelou a vloží do díže hnětače. K bramborům se postupně přidá sůl, vaječná melanž a mouka, zpracuje se těsto. Halušky se tvarují, uvaří, vychladí, vakuově zabalí a dochladí. |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Čerstvý, oválný tvar bez cizích příměsí a nečistot Barva: nažloutlá dle použitých surovin |
Vůně a chuť | charakteristická dle použitých surovin, bez cizích chutí a vůní |
Konzistence | měkké, ne rozvařené |
Nadstandardní parametry | Halušky jsou z vyrobeny z následujících odrůd brambor: Milva; Belana Marabel; Antonie; Laura; Finka; Bernina; |
Rozhodčí metody | nejsou požadovány, v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky |
Uživatel | |
Vytvořeno | 03.06.2019 11:40:25 |
Vytvořil | Hana Šubertová |
Změněno | 03.06.2019 11:40:25 |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |