Extrudované sójové boby
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2019-10-14-0453 |
Zařazení dle legislativy | Krmiva |
Zadavatel normy | |
Společnost | Spolek pro komodity a krmiva Opletalova 4 11000 Praha Česká republika |
Navrhovatel normy | |
Společnost | Spolek pro komodity a krmiva Opletalova 4 11000 Praha Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | minimálně 33% bílkovin (33% hrubého proteinu) z celkové hmotnosti výrobku, |
Přípustné složky | aktivita ureázy do 0,4 mg N/g/min |
Nepřípustné složky | obsah antinutričních látek – inhibitor trypsinu více než 5 mg na gram výrobku; maximální limity nežádoucích látek podle Narízení EP c. 2002/32/ES o nežádoucích látkách v krmivech v aktuálním znení |
Technologický postup | Proces extruze zahrnuje drcení, zahřátí materiálu za zvýšeného tlaku a následné protlacování materiálu šterbinou s cílem dosáhnout mechanické a tepelné |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | tvar typický pro daný výrobek (obvykle forma drobných částí různé frakce barva žlutá až tmavě žlutá |
Vůně a chuť | typická sójová bez cizích příchutí a pachů |
Konzistence | lehce mazlavá, středně měkká |
Nadstandardní parametry | Obsahuje více než 33% bílkovin z celkové hmotnosti výrobku a více než 16% tuku z celkové hmotnosti výrobku. Obsahuje výrazně snížený podíl antinutričních látek (inhibitor trypsinu) do 5 mg na gram výrobku Obsah GMO nižší než 0,9% v případě deklarace bez GMO |
Rozhodčí metody | Rozbor složení; senzorické hodnocení; v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda podle Nařízení komise č. 152/2009 v aktuálním znění |
Uživatel | |
Vytvořeno | 24.06.2020 13:47:34 |
Vytvořil | Josef Svoboda |
Změněno | 24.06.2020 13:47:34 |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |