Tisk
Extra tvrdý sýr Gran Moravia
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2016-01-21-0103 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky |
|
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky | chlorid vápenatý a veškeré výše nespecifikované, bez přidaného kaseinu a kaseinátů |
Technologický postup |
|
Senzorické požadavky | |
Vzhled | barva: lehce žlutá až slámová |
Vůně a chuť | charakteristická pronikavá vůně, lahodná, sýrově mandlová ne však ostrá chuť |
Konzistence | lasturový lom, s vyšším stářím až šupinkový z drobných, hustých, stěží viditelných granulek. Na řezu bez dírek, nebo s ojediněle vyskytujícími se drobnými trhlinkami |
Nadstandardní parametry |
|
Rozhodčí metody | Stanovení obsahu celkové sušiny – dle ČSN EN ISO 5534, v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 02.10.2017 15:23:43 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 02.10.2017 15:23:43 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |