Drůbeží šunkový salám
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2017-11-29-0354 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Zadavatel normy | |
Společnost | Potravinářská komora České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | drůbeží maso jako základní surovina – obsah masa minimálně 70 % |
Přípustné složky | drůbeží kůže, voda, jedlá sůl, koření, přídatné látky dle nařízení (ES) č.1333/2008 s výjimkou zvýrazňovačů chuti |
Nepřípustné složky | strojně oddělené maso a drůbeží strojně oddělené maso, rostlinné bílkoviny (nevztahuje se na autentické přírodní koření), přídavek bílkovinných přísad živočišného původu |
Technologický postup | Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, chlazení, (případně krájení pro nákroj balený v OA), balení |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Povrch v plastovém střevě hladký, vypnutý, bez velkých vzduchových bublin pod obalem. |
Vůně a chuť | jemně slaná, příjemná, po drůbežím mase a použitém koření. |
Konzistence | pevná, pružná, soudržná, šťavnatá |
Nadstandardní parametry | Vysoký obsah masa 70 % |
Rozhodčí metody | Stanovení obsahu masa; Obsah masa obsah kosterní svaloviny jednotlivých živočišných druhů savců a ptáků určených k výživě lidí, která splňuje parametry max. obsahu tuku a pojivových tkání dle platné právní úpravy. Stanovení celkového obsahu tuku, maso a masné výrobky ČSN ISO 1443, v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 15.12.2017 13:14:09 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 15.12.2017 13:14:09 |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |