Dropsy tvarované plněné furé
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2016-09-15-0175 |
Zařazení dle legislativy | Přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakao a výrobky z nich - cukrovinky - furé |
Zadavatel normy | |
Společnost | Potravinářská komora České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky |
|
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky |
|
Technologický postup |
|
Senzorické požadavky | |
Vzhled | vzhled: Pravidelné tvary s ojedinělými trhlinkami a bublinami, nelepkavého povrchu, bez cizích příměsí a předmětů. Ojediněle můžou být tvary s bublinkami, s menšími nepravidelnostmi tvaru, s drobnými nápalky a trhlinkami, povrch mírně lepkavý a drsný. barva: Přírodní pastelové barvy, případně mírně odlišné odstíny barev odpovídající standardu. |
Vůně a chuť | Příjemná, výrazná, bez cizí pachuti a vůně. Může být méně nebo více výrazná. |
Konzistence | Tvrdá, hladká. Může být mírně drsná, omírající (krystalizující) textura. Náplň polotekutá až tuhá odpovídající standardu. |
Nadstandardní parametry | Výrobky neobsahují konzervační látky (jako složku), výrobky neobsahují umělá barviva (dle Natcol), výrobky neobsahují jiná aromata než přírodní, v případě ovocných chutí výrobek obsahuje ovocné složky minimálně 0,2 % šťávy po přepočtu z koncentrátu. |
Rozhodčí metody | vlhkost – titračně Karl-Fischer (3 %, max. 3,5 %), v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky.. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 15.12.2017 12:12:25 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 15.12.2017 12:12:25 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |