Tisk

Ďábelský salát

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2016-09-21-0170
Zařazení dle legislativyLahůdkářské výrobky - Saláty - se surovinami převážně živočišného původu (maso, uzeniny, ryby, sýry, apod.)
Zadavatel normy
Společnost Sekce lahůdek Potravinářské komory České republiky
Počernická 96/272
108 03 Praha 10
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky
Přípustné složky
  • Jedlá sůl,
  • Cukr
  • Kvasný ocet lihový,
  • Konzervační látky pouze pro výrobky s prodlouženou trvanlivostí – dle platné legislativy
Nepřípustné složky
  • Barviva,
  • Sladidla s výjimkou cukru,
  • Ve výrobcích s dobou použitelnosti do 5 dnů ode dne výroby nesmí být použity kyseliny sorbová, benzoová ani jejich soli
Technologický postup

Není specifikován, dán konkrétním výrobcem

Senzorické požadavky
Vzhled

salám ve tvaru nudliček, přičemž druhá nejdelší hrana nesmí přesahovat 5mm (přípustný obsah částic poškozených mícháním do 20%), salát dobře rozmíchaný, spojený majonézou, barva: červeno-oranžová po použitém rajčatovém protlaku nebo kečupu

Vůně a chuť

Pikantní, slano-sladko-kyselá, s masovou vůní po použitém salámu, palčivá po směsi feferonek

Konzistence

Všechny částice salátu přiměřeně měkké, spojené majonézou s kečupem nebo rajčatovým protlakem

Nadstandardní parametry

Kvalitní suroviny odpovídající ČCN, kvalita zpracování (tvar částic, konzistence), bez barviv, bez přidaných sladidel s výjimkou cukru

Rozhodčí metody

nejsou požadovány

Uživatel
Vytvořeno15.12.2017 12:16:38
VytvořilDana Gabrovská
Změněno15.12.2017 12:16:38
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Výrobky v této normě