Tisk

Cukrářská poleva extra tmavá

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2016-06-09-0154
Zařazení dle legislativyPřírodní sladidla, med, cukrovinky, kakao a výrobky z nich - tekuté výrobky z cukru
Zadavatel normy
Společnost Potravinářská komora České republiky
Počernická 96/272
108 03 Praha 10 - Malešice
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky
  • cukr (řepný nebo třtinový),
  • rostlinný tuk palmový (RSPO-MB),
  • kakaový prášek se sníženým obsahem tuku,
  • emulgátor (viz. přípustné složky).
Přípustné složky
  • vanilkové aroma,
  • mléčné složky,
  • mléčné součásti (suš.mléko, resp. Suš.smetana, resp. suš.syrovátka, resp. laktóza, resp. mléčný tuk),

 

  • emulgátory
    • lecitin (rostlinný),
    • polyglycerol-polyricin-oleát.
Nepřípustné složky
  • částečně ztužené rostlinné tuky,
  • Palmové tuky bez certifikace RSPO,
  • jiná aromata a barviva,
  • náhradní sladidla,
  • obilné složky (mouka, škroby, lepek)
Technologický postup

Dle klasické technologie výroby: mísení, zjemňování na válcích, konšování, temperování a formování.

Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled: lesklá, hladká, v různých tvarech,

barva: tmavě hnědá

Vůně a chuť

příjemně kakaová, bez cizích chutí a vůní

Konzistence

tvrdá s ostrým lomem

Nadstandardní parametry

Minimální obsah kakaového prášku 11 %, Maximální obsah tuku 40 %

Rozhodčí metody

Stanovení obsahu celkového tuku  ČSN 56 0130-6., ČSN ISO 12966 Analýza methylesterů mastných kyselin GC, v případě sporu  bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky.

Uživatel
Vytvořeno15.12.2017 12:03:06
VytvořilDana Gabrovská
Změněno15.12.2017 12:03:06
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Výrobky v této normě