Tisk
Cottage
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2016-03-22-0158 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní nezrající |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky |
|
Přípustné složky | chlorid vápenatý (pomocná látka) |
Nepřípustné složky | veškeré výše nespecifikované v povinných a přípustných složkách , zejména konzervanty, barviva, želatina, škroby, stabilizátory, rostlinný tuk, přidaný kasein a kaseináty |
Technologický postup |
|
Senzorické požadavky | |
Vzhled | barva bílá až smetanově krémová, (sýrové zrno obalené ve smetaně) |
Vůně a chuť | čistá, jemně mléčně nakyslá |
Konzistence | sýr: jemný, hrudkovitý, smetana: tekutá, postupně houstnoucí přirozeným prokysáním |
Nadstandardní parametry |
|
Rozhodčí metody | Stanovení obsahu celkové sušiny – dle ČSN EN ISO 5534,v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 15.12.2017 11:49:12 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 15.12.2017 11:49:12 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |