Cottage ochucený
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2019-02-26-0421 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní nezrající |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Navrhovatel normy | |
Společnost | MADETA a.s. Rudolfovská 246/83 370 01 České Budějovice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky |
|
Přípustné složky | chlorid vápenatý (pomocná látka) |
Nepřípustné složky | v sýrové hmotě – veškeré složky nespecifikované v povinných a přípustných složkách, zejména konzervanty, barviva, želatina, škroby, stabilizátory, rostlinný tuk |
Technologický postup | 1. Standardizace mléka a sýření |
Senzorické požadavky | |
Vzhled |
|
Vůně a chuť | čistá, jemně mléčně nakyslá, odpovídající přidané ochucující složce. |
Konzistence |
|
Nadstandardní parametry |
|
Rozhodčí metody | Stanovení obsahu celkové sušiny – dle ČSN EN ISO 5534, Stanovení obsahu tuku – dle ČSN EN ISO 1735, v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky tj. Státní veterinární správa a Státní zemědělská a potravinářská inspekce. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 26.02.2019 16:41:26 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 26.02.2019 16:41:26 |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |