Tisk
Čokoláda na vaření
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2016-06-09-0160 |
Zařazení dle legislativy | Přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakao a výrobky z nich - čokolády - čokoláda hořká |
Zadavatel normy | |
Společnost | Potravinářská komora České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky |
|
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky | Jiné rostlinné tuky, jiná aromata, barviva, náhradní sladidla. |
Technologický postup | Dle klasické technologie výroby: mísení, zjemňování na válcích, konšování, temperování a formování. |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Lesklá, hladká, v různých tvarech Barva: tmavě hnědá |
Vůně a chuť | Příjemně čokoládová |
Konzistence | tvrdá s ostrým lomem. |
Nadstandardní parametry | Minimální obsah celkového tuku 30 %, minimální obsah kakaové sušiny 40 % |
Rozhodčí metody | Stanovení tuku v čokoládě úředními analytickými metodami AOAC International (1995). AOAC Official Method 963,15, Metoda Kvantifikace ekvivalentů kakaového másla v čokoládě AOAC Official Method 963.15 [3],v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 15.12.2017 12:04:57 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 15.12.2017 12:04:57 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |