Tisk

Tvarohová pomazánka s česnekem

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2018-12-11-0408
Zařazení dle legislativyLahůdkářské výrobky - Pomazánky, krémy - tvarohové a sýrové
Zadavatel normy
Společnost Sekce lahůdek Potravinářské komory České republiky
Počernická 96/272
108 03 Praha 10
Česká republika
Navrhovatel normy
Požadavky na složení
Povinné složky
  • tvaroh  podle ČCN min. 25 %;
  • česnek granulovaný min. 4 % nebo čerstvý;
  • majonéza  salátová pro lahůdkářské výrobky dle ČCN
  • tavený sýr  druhově nepojmenovaný dle ČCN;
  • tradiční pomazánkové dle ČCN.
Přípustné složky
  • jedlá sůl do 1,5 %;
  • voda;
  • cukr;
  • látky upravující konzistenci.
Nepřípustné složky
  • glutamát;
  •  barviva a látky s barvicím účinkem;
  • aromata;
  • sladidla;
  • ztužené tuky.

Ve výrobcích s dobou použitelnosti do 5 dnů od dne výroby nesmí být použity kyseliny sorbová, benzoová ani jejich soli.

Technologický postup

Výroba majonézy, následné zchlazení. Navážení zbylých složek výrobku, jejich smíchání. Následně plnění do obalů a navážení do požadované hmotnosti.

Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: pastovitá konsistence světlé barvy bez cizích částí a příměsí.
Barva: po použitých surovinách,světle krémová.

Vůně a chuť

Vůně: příjemná,po použitých surovinách,výrazná po česneku,bez cizích pachů.
Chuť: příjemná,po použitých surovinách,výrazná po česneku,bez cizích chutí.

Konzistence

Roztíratelná pomazánka bez viditelných hrudek a jiných hrubých částí.

Nadstandardní parametry

Bez přídavku glutamanů, bez přídavku barviv,aromat a sladidel, bez lepku, bez ztužených tuků.

Rozhodčí metody

V případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky.

Uživatel
Vytvořeno23.01.2019 08:06:30
VytvořilDana Gabrovská
Změněno23.01.2019 08:06:30
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Výrobky v této normě