Tisk

Český modrý mák mletý

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2019-10-23-0455
Zařazení dle legislativyŠkrob, luštěniny, olejnatá semena a výrobky z nich
Zadavatel normy
Společnost Český modrý mák z.s.
Hájecká 215
27351 Červený Újezd
Česká republika
Navrhovatel normy
Požadavky na složení
Povinné složky

Mák modrý podle ČCN Český modrý mák (ČCN 2019-01-14-0415).

Přípustné složky

nejsou definovány.

Nepřípustné složky

Jiné složky než mák modrý podle ČCN Český modrý mák (ČCN 2019-01-14-0415).

Technologický postup

1. mletí semen jednoleté formy máku setého modrosemenného;
2. možnost termostabilizace s následným povinným označením na obale výrobku;
3. balení.

Senzorické požadavky
Vzhled

Modrá až tmavě modrá.

Vůně a chuť

• Chuť typická pro modrý mák, sladká.
• Vůně výrazná, typická pro modrý mák.
• Bez cizích pachů, známek kyselosti, žluknutí nebo hořkosti.

Konzistence

Sypká, bez hrudek.

Nadstandardní parametry

Vyrobeno pouze z českého modrého máku podle ČCN 2019-01-14-0415.
• Celkový podíl 100 % českého modrého máku.
• Produkce povinné složky v České republice.

Rozhodčí metody

Průkaz dosledovatelnosti použití 100% podílu  povolených odrůd pro výrobu máku mletého.

Uživatel
Vytvořeno19.12.2019 11:26:25
VytvořilDana Gabrovská
Změněno19.12.2019 11:26:25
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený