Čerstvé mléko pasterované
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2015-12-22-0106 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - mléko - mléko tekuté |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | mléko 100% |
Přípustné složky | žádné nejsou definovány |
Nepřípustné složky | všechny mimo kravské mléko |
Technologický postup | standardizace tučnosti mléka (s výjimkou mlék selských/farmářských), mžikové tepelné ošetření mléka na teplotu nepřesahující 125 °C, plnění do obalů, zchlazení |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | mléčně bílá |
Vůně a chuť | čistě mléčná, lahodná, bez cizích příchutí a pachů |
Konzistence | stejnorodá tekutina bez usazenin. |
Nadstandardní parametry | Mléčná surovina odpovídá cechovní normě„Syrové kravské mléko“, šetrné tepelné ošetření; |
Rozhodčí metody | Referenční metoda pro stanovení obsahu tuku ČSN EN ISO 1211 (gravimetrická metoda), ČSN ISO 488 butyrometricky dle Gerbera. Metody zkoušení mléka a tekutých mléčných výrobků ČSN 57 0530 sušinu, tukuprostou sušinu a obsah bílkovin, v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 05.08.2019 14:39:47 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 05.08.2019 14:39:47 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |
Výrobky v této normě






