Tisk

Čerstvé mléko pasterované

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2015-12-22-0106
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - mléko - mléko tekuté
Zadavatel normy
Společnost Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky
Počernická 96/272
108 03 Praha 10 - Malešice
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky

mléko 100%

Přípustné složky

žádné nejsou definovány

Nepřípustné složky

všechny mimo kravské mléko

Technologický postup

standardizace tučnosti mléka (s výjimkou mlék selských/farmářských), mžikové tepelné ošetření mléka  na teplotu nepřesahující 125 °C, plnění do obalů, zchlazení

Senzorické požadavky
Vzhled

mléčně bílá

Vůně a chuť

čistě mléčná, lahodná, bez cizích příchutí a pachů

Konzistence

stejnorodá tekutina bez usazenin.

Nadstandardní parametry

Mléčná surovina odpovídá cechovní normě„Syrové kravské mléko“, šetrné tepelné ošetření;

Rozhodčí metody

Referenční metoda pro stanovení obsahu tuku  ČSN EN ISO 1211 (gravimetrická metoda), ČSN ISO 488 butyrometricky dle Gerbera.

Metody zkoušení mléka a tekutých mléčných výrobků ČSN 57 0530 sušinu, tukuprostou sušinu a obsah bílkovin, v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky.

Uživatel
Vytvořeno05.08.2019 14:39:47
VytvořilDana Gabrovská
Změněno05.08.2019 14:39:47
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Výrobky v této normě

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě