Tisk

Bramborový škrob

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2020-11-18-0494
Zařazení dle legislativyŠkrob, luštěniny, olejnatá semena a výrobky z nich
Zadavatel normy
Společnost Potravinářská komora České republiky
Počernická 96/272
108 03 Praha 10 - Malešice
Česká republika
Navrhovatel normy
Požadavky na složení
Povinné složky

bramborový škrob – požadavky podle vyhlášky 329/1997 Sb. v platném znění

Přípustné složky

žádné nejsou definovány

Nepřípustné složky

všechny kromě bramborového škrobu

Technologický postup

1. praní brambor
2. strouhání brambor
3. separace vlákniny
4. separace hlízové šťávy z brambor
5. rafinace (dočištění)
6. odvodnění
7. sušení
8. balení

Senzorické požadavky
Vzhled

jemný prášek bez mechanických nečistot, barva bílá

Vůně a chuť

škrobová

Konzistence

viskozita (5% roztok, metoda 1.008), pík min. 1500 BU po 30 min při 92,50°C min. 350 BU

Nadstandardní parametry

Počet stipů: max 100/dm2;
Celkový počet mikroorganismů: max 4×1000/g;
Koliformní bakterie: max 100/ g;
Plísně: max 1000/g;
Salmonella: negativní v 25 g;
Koagulázopozitivní stafylokoky: max 50/g.

Rozhodčí metody

Počet stipů: ČSN 560176-5
Celkový počet mikroorganismů ČSN EN ISO 4833
Koliformní bakterie ČSN EN ISO 4832
plísně ČSN EN ISO 21527-1,2
Salmonella CZ -SOP -D06-04-309
Koagulázopozitivní stafylokoky ČSN EN ISO 6888-1

Uživatel
Vytvořeno23.02.2021 08:28:27
VytvořilDana Gabrovská
Změněno23.02.2021 08:28:27
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Výrobky v této normě

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska @ foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek @ foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g