Tisk

Bramborový knedlík

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2017-09-06-0341
Zařazení dle legislativyHotové pokrmy
Zadavatel normy
Společnost Potravinářská komora České republiky
Počernická 96/272
108 03 Praha 10 - Malešice
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky
  • směs na bramborové knedlíky 51% (pšeničná mouka, sušené brambory (40%) emulgátor: E471, stabilizátor:E450i, konzervant: disiřičitan sodný, extrakt koření: kurkuma, antioxidant: E304, regulátor kyselosti: E330)
  • pitná voda
  • jedlá sůl
Přípustné složky

konzervanty a barviva vstupující ze základních surovin

Nepřípustné složky

konzervanty a barviva, která nejsou součástí  směsi na bramborový knedlík

Technologický postup

Uvedené suroviny smícháme a zpracujeme v tužší těsto. Z tohoto těsta oddělíme klonky a vytvarujjeme z nich knedlíkové šišky, které vkládáme na síta a po té do konvektomatu nebo vařícího boxu a vaříme v páře. Po uvaření ještě horké  zabaleny do folie čímž zabráníme úniku (vody) páry. Po zabalení bramborové knedlíky zchladíme na +2°C až +12°C a můžeme expedovat nebo do expedice při této teplotě skladovat.

Senzorické požadavky
Vzhled
  • vzhled: vařené bramborové knedlíky podlouhlého tvaru
  •  barva: nažloutlá odpovídající použitým surovinám
Vůně a chuť

typické bramborové chuti a vůně bez cizích pachů

Konzistence

měkké konzistence, celistvé

Nadstandardní parametry

Kvalita a množství použitých surovin.

Rozhodčí metody

Nejsou požadován

Uživatel
Vytvořeno15.12.2017 12:36:16
VytvořilDana Gabrovská
Změněno15.12.2017 12:36:16
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Výrobky v této normě