Tisk

Bramborák s uzeným masem

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2015-10-09-0008
Zařazení dle legislativyHotové pokrmy - hotové pokrmy
Zadavatel normy
Společnost Sekce lahůdek Potravinářské komory České republiky
Počernická 96/272
108 03 Praha 10
Česká republika
Navrhovatel normy
Požadavky na složení
Povinné složky
  • brambory nejméně 63%;
  • uzené maso nejméně 12%;
  • pšeničná mouka;
  • vejce;
  • česnek čerstvý nebo sušený;
  • majoránka;
  • řepkový olej na smažení
Přípustné složky

koření

Nepřípustné složky
  • masné výrobky obsahující strojně oddělené maso,
  • masné výrobky mělněné před tepelným opracováním,
  • masné výrobky složené z vložky a spojky,
  • palmový tuk na smažení.
  • česneková pasta
Technologický postup

Dán konkrétním výrobcem

Senzorické požadavky
Vzhled

osmažený bramborák kulatého tvaru o tloušťce nejvýše 1 cm, s malými kousky uzeného masa (o hraně 2 až 5 mm);

barva: dozlatova opečený bramborák se světlejším středem a tmavšími, ale ne černými okraji.

Vůně a chuť

chuť příjemně slaná,

vůně příjemná po smažených bramborách, uzeném masu, česneku a majoránce

Konzistence

pevná dostatečně soudržná struktura. Prsty lze trhat. Kousky uzeného masa nevypadávají z bramboráku. Uvolňování oleje na savou podložku je přípustné.

Nadstandardní parametry

Bramborák s kousky uzeného masa. Nesmí být použit salám, párek apod. Nesmí být smažen na palmovém tuku

Rozhodčí metody

nejsou požadovány

Uživatel
Vytvořeno04.06.2018 11:24:57
VytvořilDana Gabrovská
Změněno04.06.2018 11:24:57
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Výrobky v této normě