Tisk
Blaťácké zlato
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2015-12-22-0018 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | mléko, jedlá sůl, mlékárenské kultury, syřidlo |
Přípustné složky | chlorid vápenatý (pomocná látka), barvivo rostlinného původu |
Nepřípustné složky | veškeré složky neuvedené v povinných a přípustných složkách, např. dusičnany |
Technologický postup |
|
Senzorické požadavky | |
Vzhled | vzhled: obal čistý, neporušený, správně označený barva:na řezu sýrově žlutá, na povrchu žlutá |
Vůně a chuť | čistá, mléčná, jemně nakyslá, bez cizích pachů |
Konzistence | celistvá, měkká, vláčná |
Nadstandardní parametry |
|
Rozhodčí metody | Stanovení obsahu celkové sušiny – dle ČSN EN ISO 5534 Stanovení obsahu tuku – dle ČSN EN ISO 1735 (Gravimetrická metoda),v případě spor bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 06.10.2017 08:39:09 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 06.10.2017 08:39:09 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |