Pekařský výrobek z třené hmoty bez náplně tmavý a mramorovaný, např. bábovka, litý moučník, bublanina aj. tvary
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2020-10-20-0493 |
Zařazení dle legislativy | Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - jemné pečivo |
Zadavatel normy | |
Společnost | Svaz pekařů a cukrářů v České republice, z. s. Drahobejlova 2215/6 190 00 Praha 9 Česká republika |
Navrhovatel normy | |
Společnost | Svaz pekařů a cukrářů v České republice, z. s. Drahobejlova 2215/6 190 00 Praha 9 Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | HMOTA: • pšeničná mouka; |
Přípustné složky | HMOTA: POSYP CUKREM: POSYP NEVLHNOUCÍM CUKREM: TUKOVÁ POLEVA: DROBENKA: FONDÁN: CITRONOVÁ POLEVA: |
Nepřípustné složky | Jiné složky a přídatné látky než uvedené v přípustných složkách. |
Technologický postup | 1. vymíchání (tření) tuku s cukrem Poznámka: při výrobě mramorovaného výrobku se použije při dávkování do tvořítek tato tmavá hmota a třená hmota světlá. |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | • výrobek s tvarem podle použité formy nebo tvořítka, pravidelně formovaný, klenutý, bez povrchových chyb; • vrchní kůrka tmavá po kakau nebo mramorovaná, čistá, nebo sypaná cukrem, nebo dekorovaná nebo celistvě politá tukovou polevou, nebo jinak povrchově upravená; |
Vůně a chuť | Typická pro daný výrobek a charakteristická po použitých složkách; příjemná; bez cizích příchutí a pachů. |
Konzistence | • výrobek dobře propečený, vláčný, bez zákalců, hrudek apod. |
Nadstandardní parametry |
|
Rozhodčí metody | senzorické hodnocení, hmotnost výrobku; v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky |
Uživatel | |
Vytvořeno | 20.10.2020 07:41:18 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 20.10.2020 07:41:18 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |