Pekařský výrobek ze šlehané hmoty bez náplně světlý (s olejem) typu babety, bábovky aj.
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2020-10-20-0492 |
Zařazení dle legislativy | Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - jemné pečivo |
Zadavatel normy | |
Společnost | Svaz pekařů a cukrářů v České republice, z. s. Drahobejlova 2215/6 190 00 Praha 9 Česká republika |
Navrhovatel normy | |
Společnost | Svaz pekařů a cukrářů v České republice, z. s. Drahobejlova 2215/6 190 00 Praha 9 Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | HMOTA: • pšeničná mouka;
|
Přípustné složky | HMOTA:
POSYP CUKREM:
POSYP NEVLHNOUCÍM CUKREM:
TUKOVÁ POLEVA:
|
Nepřípustné složky | Jiné složky a přídatné látky než uvedené v přípustných složkách. |
Technologický postup | 1. smísení sypkých složek |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | • Výrobek s tvarem podle použité formy nebo tvořítka, pravidelně formovaný, klenutý, na povrchu hladký, bez povrchových chyb; |
Vůně a chuť | Typická pro daný výrobek a charakteristická po použitých složkách; příjemná; bez cizích příchutí a pachů. |
Konzistence | • Výrobek dobře propečený, vláčný, bez zákalců, hrudek apod. |
Nadstandardní parametry | Bez konzervačních látek kromě přípustné kyseliny octové ve vaječných tekutých melanžích. |
Rozhodčí metody | senzorické hodnocení, hmotnost výrobku; v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky |
Uživatel | |
Vytvořeno | 20.10.2020 07:40:06 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 20.10.2020 07:40:06 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |