Pekařský výrobek z lineckého třeného těsta tmavého s ovocnou náplní a tukovou polevou (čajové pečivo, třené banánky aj.)
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2020-10-20-0489 |
Zařazení dle legislativy | Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - jemné pečivo |
Zadavatel normy | |
Společnost | Svaz pekařů a cukrářů v České republice, z. s. Drahobejlova 2215/6 190 00 Praha 9 Česká republika |
Navrhovatel normy | |
Společnost | Svaz pekařů a cukrářů v České republice, z. s. Drahobejlova 2215/6 190 00 Praha 9 Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | TĚSTO: OVOCNÁ NÁPLŇ: TUKOVÁ POLEVA: |
Přípustné složky | TĚSTO: OVOCNÁ NÁPLŇ: TUKOVÁ POLEVA: |
Nepřípustné složky | Jiné složky a přídatné látky než uvedené v povinných a v přípustných složkách. |
Technologický postup | 1. Tření mírně nahřátého stolního margarínu nebo másla s moučkovým cukrem a postupné přidání uvařeného základního žloutkového krému, žloutků nebo vaječného obsahu, případně dalších surovin; |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | • výrobek s tvarem podle použité šablony nebo řezanou trubičkou nastříkaný do charakteristického tvaru, pravidelně formovaný, na povrchu výrazné kontury po řezané trubičce nebo po formě; |
Vůně a chuť | Typická pro daný výrobek a charakteristická po použitých složkách; příjemná; bez cizích příchutí a pachů. |
Konzistence | Výrobek dobře propečený, křehký, s pravidelně rozprostřenou měkkou ovocnou náplní. |
Nadstandardní parametry | • Stanovené podíly složek v těstě (max. 4 díly mouky + 2 díly tuku + 1 díl cukru). |
Rozhodčí metody | Hmotnost; senzorické hodnocení; v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 20.10.2020 07:37:08 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 20.10.2020 07:37:08 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |