Listové jemné pečivo bez náplně a korpusy z listového těsta
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2020-10-20-0487 |
Zařazení dle legislativy | Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - jemné pečivo |
Zadavatel normy | |
Společnost | Svaz pekařů a cukrářů v České republice, z. s. Drahobejlova 2215/6 190 00 Praha 9 Česká republika |
Navrhovatel normy | |
Společnost | Svaz pekařů a cukrářů v České republice, z. s. Drahobejlova 2215/6 190 00 Praha 9 Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | TĚSTO: |
Přípustné složky | TĚSTO: MAŠLOVÁNÍ: • vaječný a/nebo nevaječný mašlovací přípravek (obvykle na bázi luštěninové mouky); POSYP: POSYP NEVLHNOUCÍM CUKREM:
|
Nepřípustné složky | Přídatné látky jiné než: kyselina askorbová, přídatné látky obsažené v tažném margarínu, přídatné látky ve vaječných tekutých produktech (žloutky, vaječná melanž) a přídatné látky ve vaječných nebo nevaječných mašlovacích přípravcích. |
Technologický postup | 1. výroba vodánku (těsta) přímým vedením |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | • typické zřetelné listování ve střídě; |
Vůně a chuť | Typická pro daný výrobek a charakteristická po použitých složkách v těstě nebo v posypu; příjemná; bez cizích příchutí a pachů. |
Konzistence | • Kůrka dobře propečená; • střída dobře propečená, vláčná s výrazným listováním. |
Nadstandardní parametry | • Čerstvé výrobky bez přerušení technologického postupu mrazením. |
Rozhodčí metody | Hmotnost; senzorické hodnocení; v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 20.10.2020 07:36:13 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 20.10.2020 07:36:13 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |