BÍLÁ ČOKOLÁDA se sladidly nebo s cukrem a sladidly
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2017-08-22-0329 |
Zařazení dle legislativy | Přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakao a výrobky z nich - čokolády - čokoláda bílá |
Zadavatel normy | |
Společnost | Potravinářská komora České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky |
|
Přípustné složky |
přísady např.:
|
Nepřípustné složky | jiné rostlinné tuky kromě kakaového másla, náhražky sušeného mléka a smetany z rostlinných tuků, jiná aromata než přírodní |
Technologický postup | Dle klasické technologie výroby: mísení, zjemňování na válcích, konšování, temperování a formování. |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Lesklá, hladká, v různých tvarech, přípustné suroviny mohou vytvářet reliéf |
Vůně a chuť | smetanově bílá, případně zbarvení dle obsažených přípustných složek |
Konzistence | Příjemně smetanová po kakaovém másle příp. po přidaných přípustných složkách (viz. přípustné složky), bez cizí pachuti a vůně |
Nadstandardní parametry | Minimální obsah kakaového másla 25 %; Obsah mléčného tuku min. 7 % |
Rozhodčí metody | Stanovení tuku v čokoládě úředními analytickými metodami AOAC International (1995). AOAC Official Method 963,15; Metoda Kvantifikace ekvivalentů kakaového másla v čokoládě AOAC Official Method 963.15 [3];v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky |
Uživatel | |
Vytvořeno | 15.12.2017 12:15:44 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 15.12.2017 12:15:44 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |