Bezlepkový chléb s deproteinovaným pšeničným škrobem
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2018-12-17-0412 |
Zařazení dle legislativy | Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - chléb |
Zadavatel normy | |
Společnost | Svaz pekařů a cukrářů v České republice, z. s. Drahobejlova 2215/6 190 00 Praha 9 Česká republika |
Navrhovatel normy | |
Společnost | Svaz pekařů a cukrářů v České republice, z. s. Drahobejlova 2215/6 190 00 Praha 9 Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky |
|
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky | Přídatné látky jiné, než je uvedeno v přípustných složkách.
|
Technologický postup |
|
Senzorické požadavky | |
Vzhled | ● chléb formový nebo ve tvaru bochníku nebo veky daný varem formy; |
Vůně a chuť | vůně a chuť příjemná, chlebová, po použitém koření, semínkách, kvasu, případně dalších složkách. |
Konzistence |
|
Nadstandardní parametry | ● konzistence střídy připomínající chléb pšenično-žitný Obsah vlákniny minimálně 2 g/100 g a obsah bílkovin minimálně 3 g/100g; senzorické vlastnosti podobné pšenično-žitnému chlebu. |
Rozhodčí metody | ● senzorické hodnocení; v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 02.01.2019 15:08:08 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 02.01.2019 15:08:08 |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |