Bezlepkový chléb z přirozeně bezlepkových mouk
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2018-12-17-0411 |
Zařazení dle legislativy | Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - chléb |
Zadavatel normy | |
Společnost | Svaz pekařů a cukrářů v České republice, z. s. Drahobejlova 2215/6 190 00 Praha 9 Česká republika |
Navrhovatel normy | |
Společnost | Svaz pekařů a cukrářů v České republice, z. s. Drahobejlova 2215/6 190 00 Praha 9 Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky |
|
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky | Přiídatné látky jiné, než je uvedeno v přípustných složkách; pšeničný deproteinovaný škrob.
|
Technologický postup |
|
Senzorické požadavky | |
Vzhled | ● chléb formový nebo ve tvaru bochníku nebo veky daný tvarem formy; |
Vůně a chuť | vůně a chuť příjemná, chlebová, po použitém koření, semínkách, kvasu, případně dalších složkách. |
Konzistence |
|
Nadstandardní parametry | ● konzistence střídy připomínající chléb pšenično-žitný
Normu lze použít jak pro směs na pečení, tak na hotový chléb. U směsi musí být dodržen postup přípravy uvedený na obale v případě, kdy je směs používána v profesionální pekárně. |
Rozhodčí metody | ● senzorické hodnocení; ● kontrola složení výrobku; Metoda na stanovení obsahu gliadinu (Ridascreen Gliadin R5);v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 04.03.2019 07:13:51 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 04.03.2019 07:13:51 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |