Jednání pracovní skupiny Svazu pekařů a cukrářů v České republice, z.s.

Datum: 05.03.2021 07:42:11 | Autor: Dana Gabrovská | Rubrika: Aktuality

Dne 26. 2. 2021 se konalo jednání pracovní skupiny. Na jednání byly probrány revize platných norem na pekařské výrobky a to doplněním surovin dle ČCN pro cukr, řepkový olej, vaječnou melanž (stávající norma pro pekařské výrobky je nevyhovující) a případně i tukové polevy. Dalším bodem byly návrhy čtyř nových norem – kokosky, sněhové pečivo bílé, sněhové pečivo bílé nebo barevné, sypané barevným krystalovým cukrem nebo máčené či stříkané tmavou tukovou polevou a korpusy z pálené hmoty. Pracovní skupina bude pracovat na dalších nárzích ČCN pro perníky, dortové a roládové korpusy, buflery, rakvičky , laskonky a další cukrářské korpusy.

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska @ foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek @ foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g