LYCKEBY AMYLEX, a.s. se přihlásil k systému ČCN.

Datum: 23.02.2021 13:26:24 | Autor: Dana Gabrovská | Rubrika: Články

Společnost LYCKEBY AMYLEX, a.s. vyrábí bramborový škrob na prodej a pro další zpracování. Navazuje na historii výroby škrobu sahající v Horažďovicích až do roku 1906. Výroba bramborového škrobu je kampaňová, což znamená, že probíhá pouze v podzimních měsících, obvykle od začátku září do poloviny prosince. Kromě škrobu získáváme z brambor krmný protein o vysoké nutriční hodnotě a koncentrované kapalné hnojivo použitelné i v ekologickém zemědělství .
Škrob je ve společnosti LYCKEBY AMYLEX zpracováván po celý rok na další výrobky s vyšší přidanou hodnotou, jako jsou přesušený škrob, dextrin a modifikované škroby. Přesušený škrob je výrobek s významně sníženým obsahem vody, který je v potravinářství uplatňován při výrobě dehydratovaných výrobků nebo se používá jako antihrudkující přídatná látka při výrobě cukru. Dextriny vznikají ze škrobu termickým rozkladem a jednotlivé typy se od sebe liší barvou, rozpustností ve studené vodě a viskozitou. Společnost v současné době nabízí cca 30 druhů dextrinů. Dextriny se používají mimo jiné jako součást pekařských směsí, obalovacích směsí a panád.

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska @ foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek @ foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g