LYCKEBY AMYLEX, a.s. se přihlásil k systému ČCN.

Společnost LYCKEBY AMYLEX, a.s. vyrábí bramborový škrob na prodej a pro další zpracování. Navazuje na historii výroby škrobu sahající v Horažďovicích až do roku 1906. Výroba bramborového škrobu je kampaňová, což znamená, že probíhá pouze v podzimních měsících, obvykle od začátku září do poloviny prosince. Kromě škrobu získáváme z brambor krmný protein o vysoké nutriční hodnotě a koncentrované kapalné hnojivo použitelné i v ekologickém zemědělství .
Škrob je ve společnosti LYCKEBY AMYLEX zpracováván po celý rok na další výrobky s vyšší přidanou hodnotou, jako jsou přesušený škrob, dextrin a modifikované škroby. Přesušený škrob je výrobek s významně sníženým obsahem vody, který je v potravinářství uplatňován při výrobě dehydratovaných výrobků nebo se používá jako antihrudkující přídatná látka při výrobě cukru. Dextriny vznikají ze škrobu termickým rozkladem a jednotlivé typy se od sebe liší barvou, rozpustností ve studené vodě a viskozitou. Společnost v současné době nabízí cca 30 druhů dextrinů. Dextriny se používají mimo jiné jako součást pekařských směsí, obalovacích směsí a panád.