Výkonná rada PK ČR přehodnotila doporučení hodnotící komise u norem na pekařské výrobky

Datum: 16.12.2019 08:23:42 | Autor: Dana Gabrovská | Rubrika: Aktuality

Dne 12. 12. 2019 proběhlo jednání Výkonné rady PK ČR. Na základě žádosti pracovní skupiny Svazu pekařů a cukrářů v ČR, z.s. Výkonná rada přehodnotila doporučení hodnotící komise ČCN. Pracovní skupina navrhla rozšíření přípustných složek pro pekařské výrobky o luštěninové mouky, mouky jiných obilovin a pseudoobilovin, bramborových produktů, různých druhů vláknin, nevaječného mašlovacího přípravku a sušené šťávy z aceroly. Toto rozšíření hodnotící komise nedoporučila ke schválení. Pracovní skupina pekařů proto zaslala žádost o přehodnocení s řádným odůvodněním výkonné radě a ta toto doporučení přehodnotila. Tyto přípustné složky mohou být v cechovních normách pekařských výrobků použity.

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g
Lipánek  MAXI tradiční jahodový
Jihočeský Eidam 30  % - bloček 300 g
Čokoláda na vaření  Premium
Mléčná čokoláda s drcenými oříšky 100 g
Mléčná čokoláda 100 g