Výkonná rada PK ČR přehodnotila doporučení hodnotící komise u norem na pekařské výrobky

Datum: 16.12.2019 08:23:42 | Autor: Dana Gabrovská | Rubrika: Aktuality

Dne 12. 12. 2019 proběhlo jednání Výkonné rady PK ČR. Na základě žádosti pracovní skupiny Svazu pekařů a cukrářů v ČR, z.s. Výkonná rada přehodnotila doporučení hodnotící komise ČCN. Pracovní skupina navrhla rozšíření přípustných složek pro pekařské výrobky o luštěninové mouky, mouky jiných obilovin a pseudoobilovin, bramborových produktů, různých druhů vláknin, nevaječného mašlovacího přípravku a sušené šťávy z aceroly. Toto rozšíření hodnotící komise nedoporučila ke schválení. Pracovní skupina pekařů proto zaslala žádost o přehodnocení s řádným odůvodněním výkonné radě a ta toto doporučení přehodnotila. Tyto přípustné složky mohou být v cechovních normách pekařských výrobků použity.