Dne 29 .5. 2019 jednala hodnotící komise ČCN

Datum: 07.06.2019 10:46:37 | Autor: Dana Gabrovská | Rubrika: Aktuality

Na jednání hodnotící komise byly projednány následující návrhy norem:

Termix;
Žervé;
Pudinkový dezert se šlehačkou;
Sýr typu Gouda;
Sýr Moravský bochník;
Pařený sýr bez nálevu;
Pařený sýr s nálevem;
Pařený sýr zrající;
Halušky vařené;
Klobása tepelně opracovaná – bílá, vařená;
Snídaňové cereálie (kromě müsli).

Jediná norma schválená bez připomínek nebo doplnění byla norma „Pařený sýr zrající“. Ostatní normy budou opraveny, doplněny, normu „Snídaňové cereálie (kromě müsli) doporučuje komise rozdělit na více podle technologie zpracování a normy „Pařený sýr bez nálevu“ a „Pařený sýr s nálevem“ doporučuje komise spojit do jedné.