226. Žofínské fórum a předávání certifikátů

Datum: 29.03.2019 11:25:06 | Autor: Dana Gabrovská | Rubrika: Aktuality

226. Žofínské fórum „Současnost a perspektiva českého zemědělství“

                Dne 26. března  2019  od 13,00 hodin se konalo v paláci Žofín 226. Žofínské fórum zaměřené na české zemědělství. Záštitu nad tímto fórem převzal ministr zemědělství Miroslav Toman.

                Po úvodním slovu pana ředitele Kobery, který shrnul  význam  systému Českých cechovních norem pro výrobce i spotřebitele  a v poledních týdnech  řešenou  problematiku výsekového masa, byly předány certifikáty k Českým cechovním normám  devíti společnostem.

                V roce 2019  překročil počet   potravinářských výrobků splňujících podmínky  Českých cechovních  norem hodnotu 1 000. V prvních měsících  roku 2019 byl seznam norem obohacen o normy na pařený sýr, pařený sýr uzený, sýr s plísní uvnitř hmoty uzený, výsekové maso hovězí a výsekové maso vepřové.  K normám na výseková masa se již přihlásily první společnosti, které převzaly  certifikát. Počet společností, které přihlásily své výrobky k systému ČCN je přes šedesát.  Certifikáty převzali z rukou pana ministra Tomana a pana ředitele Koberny  následující zástupci společností:

  1. ADVENI MEDICAL spol s r.o. – pekařské výrobky

Hana Cetlová,  ředitelka obchodu a strategie

 

  1. EKOMILK a.s. – mléčné výrobky

 Dorota Alló, vedoucí jakosti a  Marcela Chodurová, ředitelka obchodního oddělení

 

  1. LE & CO – Ing. Jiří Lenc,s.r.o. – masné výrobky

Petr Korejs – manažer kvality

 

  1. Maso Brejcha s.r.o. – výsekové maso

Pavel  Brejcha  – majitel společnosti

 

  1. MASO UZENINY PÍSEK, a.s. – výsekové maso

 Čestmír Motejzík  –  předseda představenstva

 

  1. MASO UZENINY POLIČKA, a.s. – výsekové maso

 Josef Hantsch – obchodní ředitel

 

  1. Uzeniny Příbram, a.s. – výsekové maso

 Nikola Vlastníková – marketingová ředitelka

 

  1. VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků – masné výrobky

Ladislav Denk – jednatel  a spolumajitel společnosti

 

  1. Zemědělská a.s. Vysočina – drůbeží výrobky

Zdeněk Stejskal – ekonom společnosti

 

Jako poslední společnost, která přihlásila masné výrobky a výsekové vepřové maso k systému ČCN je společnost Kostelecké uzeniny a.s., která se z účasti  na Žofínském  fóru omluvila.

 

    Po  slavnostním předání certifikátů  na fóru zazněly příspěvky následujících významných   účastníků:

 

Miroslav Toman             ministr zemědělství

Zdeněk Jandejsek          prezident Agrární komory ČR

Martin Pýcha                  předseda Zemědělského svazu ČR

Miroslav Koberna          ředitel pro programování a strategii Potravinářské komory ČR

Tomáš Hadžega              ředitel exportního financování České exportní banky, a.s.

Petr Baudyš                     vedoucí oddělení kvality Penny Market s.r.o.

Monika Nebeská            předsedkyně představenstva ZD Všestary

 

Jednotlivé příspěvky byly zaměřeny na otázky:  Kdy budeme schopni stabilizovat situaci v našem zemědělství? Podaří se nám vyrovnat podmínky pro naše zemědělce s podmínkami, které mají ve vyspělých zemích? Podaří se nám udělat pořádek na našem trhu? V čem jsou hlavní příčiny snižující se míry soběstačnosti v produkci potravin, proč do země dovážíme potraviny, které jsme si sami schopni vypěstovat a vyrobit, co se skrývá za změnou produkce? Jsme schopni spolehlivě ohlídat kvalitu zahraničních dodávek masa, vajec a dalších produktů?

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě