Výsledky jednání hodnotící komise ČCN 14.2. 2019

Datum: 16.02.2019 09:28:08 | Autor: Dana Gabrovská | Rubrika: Aktuality

Na jednání hodnotící komise byly projednány a doporučeny ke schválení normy na pařený sýr, pařený uzený sýr a sýr s plísní uvnitř hmoty uzený.

Byly projednány normy na závin s náplní a buchty s náplní – tyto normy jsou doporučeny ke schválení po úpravách, které komise požaduje.

Dále byly projednány normy na hovězí a vepřové výsekové maso – zde také byly navrženy změny a doplnění – po úpravě jsou normy doporučeny ke schválení.

Návrh na revizi normy Pomazánkové tradiční ochucené – šunka nebyl přijat. Jako ochucující složka je i dále povolena pouze šunka nejvyšší jakosti a výběrová šunka.

Rozšíření přípustných složek u normy na tavený sýr druhově nepojmenovaný o složku karagenan nebo rostlinná vláknina (zde je doporučeno jiné pojmenování složky) bude přijato po schválení této změny příslušným profesním svazem (ČMMS) a sekcí pro mléko.